ОТС сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво

ПРОГЛАШЕНО ВАНРЕДНО СТАЊЕ

 

КОСТАЈНИЦА, 13. МАРТА /СРНА/ - У Костајници је ноћас проглашено ванредно стање, јер је водостај ријеке Уне прешао критичну границу од 450 центиметара, а грађани су упозорени да материјална добра и стоку склоне на сигурно, рекао је Срни портпарол општине Александар Пашић.

 

Према његовим ријечима, водостај ријеке Уне у Костајници и даље расте и према мјерењима у 8.00 часова износи 455 центиметара, што је за један центиметар више у односу на водостај у 7.00 часова.

"У Улици Ранка Шипке угрожено је 11 стамбених објеката, сви су одбрањени у току ноћи, али су помоћни објекти полављени. Ангажовали смо људство, механизацију и пумпе за испумпавање воде, а у пуњењу врећа помагали су и волонтери", навео је Пашић.

Он је рекао да је у току јучерашњег дана распоређено 1.500 врећа са пијеском око кућа у овом дијелу града, а синоћ је из Републичке управе Цивилне заштите допремљено још 1.500 врећа, којима су ноћас брањени најугроженији стамбени објекти.

Пашић је додао да су рјечице Тавија и Бубњарица у коритима и да се Стригова, која је заплавила један стамбени објекат у селу Мракодол, повукла.

Магистрални пут Костајница-Козарска Дубица још је у функцији, али се саобраћај одвија отежано. Због сталног пораста водостаја очекује се да ће ова саобраћајница ускоро бити затворена.

Снабдијевање електричном енергијом и водом је уредно, а школе и све јавне установе и предузећа раде.