ОТС сервис
Све вијести

Најновије вијести

Свијет

ОТПУШТЕНО 19 ЉУДИ ЗБОГ СЕКСУАЛНОГ МАЛТРЕТИРАЊА 2017. ГОДИНЕ

 

ПАРИЗ, 14. ФЕБРУАРА /СРНА-Ројтерс/ - Међународна хуманитарна група "Љекари без граница" /МСФ/ саопштила је данас да је имала 24 случаја сексуалног малтретирања или злостављања међу својим особљем прошле године и да је 19 људи отпуштено због тога.

 

Ова организација наводи да је објавила ове податке како би показала транспарентност након скандала са британском хуманитарном организацијом "Оксфам". Замјеник предсједавајућег "Оксфама" поднио оставку након што је "Тајмс" објавио да су чланови особља ове организације на Хаитију 2010. године у вријеме земљотреса плаћали услуге проститутки.

"Љекари без граница", која је основана у Паризу, али чије је сједиште данас у Женеви, саопштила је да је све већ број притужби у вези са малтретирањем унутар саме организације.

Током 2017. године, 146 притужби је примљено са терена, а од тога 40 се односи на злостављање и малтретирање и у овим случајевима проведена је интерна истрага.

Од ових 40 случајева, 24 је везано за сексуално злостављање и малтретирање.

У саопштењу се додаје да ту има и случајева малтретирања од стране особља МСФ-а против лица са стране, те да је 19 лица отпуштено.